oligarchové seznam

aneb Česká oligarchická republika

V následujících parlamentních a prezidentských volbách (2021-2022) se česko-slovenští oligarchové budou snažit pokračovat v ovládání a zneužívání České republiky. Hlavní snahou Andreje Babiše (je a bude) udržet si vládu a nepustit uzurpovanou moc z rukou. Jinak by mohl ohrozit celý současný oligarchický systém. Opozice se bude (doufejme) snažit o pravý opak. Opozice se jistě bude snažit vyhrát volby. Pokud se jí to ale nepovede, jistě dojde k utužení vlády oligarchů. Můžeme se ještě dost divit.
Oběma stranám jde o hodně. Uvidíme, jak získají na svou stranu voliče. Souboj to určitě bude nerovný. Voličů je sice hodně, ale to neznamená, že se ve volbách jednoduše uplatní jejich názor. Mnoho z nich k volbám nepůjde, další se dají lehce manipulovat. Navíc budeme mít nově upravený volební systém. Mnoho voličů bude ovlivněných hesly z bohatě dotované billboardové kampaně (jak už jsme toho v minulosti byli opakovaně svědky). Ani nepřátelští trollové nebudou očividně propagovat solidní kandidáty, že? Co tedy mají občané (kromě samotné volební účasti) ještě dělat?

Mohou začít třeba tím, že namísto sledování estrádních pořadů předsedy vlády „Čau lidi“ nebo plků na Facebooku, začnou více číst (a tím podporovat) zpravodajství nezávislých médií.

Přátelé, klikejte na reklamy nezávislých médií, když něco hledáte ke koupi. Když jim kliknete několikrát denně na reklamu, budeme mít (díky vám) do dvou let v České republice mediální ráj. A nic vás to stát nebude. Jen maličko úsilí.  🙂

Je to jedno z mála míst, kde se dozvíme něco o skandálech vlády. V médích vlastněných oligarchy nic takového nikdy nenajdeme. Uživatelé internetu musí zase pochopit, proč mají za práci novinářů platit. Tak jako si platí rádio, televizi nebo připojení k internetu. Zadarmo nic kvalitního není. Zadarmo je (v lepším případě) jen internetové tlachání a banality. V horším případě hora dezinformací, lží a spikleneckých teorií. Ale o tom už byla v předešlých dílech řeč. Dnes platí, že každá investice do nezávislých médií, se občanovi třikrát vrátí. Proč?
Informovaný občan volí dobrou vládu. Dobrá vláda se stará o občany (ne jen o soukromé oligarchické podniky). Dobrá vláda není servisní organizace pro oligarchické monopoly. Hlídá hospodářskou soutěž, takže na trhu funguje normální konkurence. Hraje se podle pravidel v právním státě. Ne podle diktátu oligarchy. Například to zmiňované internetové připojení. Samozřejmě, že má zlevňovat (při rostoucí kvalitě služeb). Že se tak neděje, je důkazem, že v oligarchové nemají nejmenší zájem, omezovat nějak svoje monopoly.
To je tedy jeden z mnoha příkladů slibované návratnosti. Důležité je přece i snižování státního dluhu, podpora inovací, rozvoj ekonomiky, spravedlivějším rozdělovaní dotací (nejen pro oligarchy a jejich spřátelené magnáty). A v neposlední řadě i méně korupce. Na té daňový poplatník vždy nejvíc prodělá.

Co říci závěrem?

Pokud nebudou voliči sledovat svobodná média, nebudou je mít. Když je nebudou mít, neuslyší pravdu. Když neuslyší pravdu, nevyberou správně ve volbách. Když nevyberou správně ve volbách, budou mít špatné politiky. Když budou mít špatné politiky, bude špatně vedený stát. Špatně vedený stát se za pár let nevyhnutelně stane státem zaostalým. A v zaostalém státě, většinou žijí chudí občané bez vlastní perspektivy.

A to už by nebyl žádný „zemský ráj to napohled“. (pozn. pro zahraniční čtenáře – toto jsou slova z české hymny).

Na demokracii je nejlepší, že se jedná o vládu práva garantovanou Ústavou a zákony. Jedině těm se lidé dobrovolně podřizují a v jejím řízení, se pravidelně střídají, podle výsledků voleb. Vrcholní představitelé každé skutečné demokracie musí mít moc rozdělenou, Jejich mandáty jsou časově omezené. Pokud tato pravidla neplatí současně, nejedná o skutečné demokracie.

 

,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika